perjantai 28. helmikuuta 2014

Tokoa, tokoa, tokoa..ja ehkä hieman rallytokoakin

Meidän elämässä ei taas kerran ole tapahtunut mitään sen ihmeellisempiä. Kovasti ollaan treenattu niin tokoa kuin rallyakin ja tosiaan viime viikonloppuna korkattiin pikkumustan kanssa ihkaensimmäiset kisatkin rallytokon saralla. Itse suorituksen voisi tiivistää mainiosti yhteen sanaan: katastrofaalinen, mutta olipa Jyväskylästä kotiintuomisena kuitenkin hyväksytty tulos ja rutkasti kokemusta. 

Olin automatkalla vielä varsin rauhallinen, mutta mitä lähemmäs Jyväskylää tulimme, sitä enemmän alkoi allekirjoittanuttakin jännittää. Ilmoittautumisessa aloin jo olla lähellä paniikkia, joka tosin katosi hetkeksi kun pääsin rataantutustumiseen, sillä rata vaikutti tutustuessa varsin yksinkertaiselta. Ainoa ongelmapaikka oli spiraali vasemmalle, joka radalla piti suorittaa...juosten. Mehän ei olla juoksuseuruuta harjoiteltu juuri lainkaan ja meno on varsin pomppivaista. :D 


Ennen omaa vuoroa ehdin jo muuttua positiivisemmaksi, sillä muiden suorituksia katsoessani olin suht varma, että saisimme hienot pisteet, sillä Myrn osaa liikkeet pätevästi ainakin kotona. Jännitys kuitenkin lisääntyi taas mitä lähemmäksi oma vuoro tuli. Vihdoin pääsimme radalle ja pari ekaa kylttiä meni (omasta mielestä) varsin hyvin, joskin pikkumusta hieman seikkaili seuruupaikaltaan. Neloskyltillä, joka oli koira eteen - oikealta sivulle, olin kuitenkin sekunnin verran myöhässä liikkeellelähdössä ja Myrn ehti iskeä takapuolensa maahan nanosekunniksi, josta totta kai seurasi se, että kyltiltä tuli -10 vp väärin suoritetusta liikkeestä. En edes tajunnut asiaa kunnolla kyltillä ollessani, joten uusiminenkin meni sivu suun. Tämän jälkeen olikin vuorossa kauhulla odotettu juoksuosuus, joka oli se katastrofaalisin osuus meidän suorituksessa. Myrn hyppi, pomppi, komensi ja nappasipa pariin otteeseen pohkeestakin, joten suosiolla otin kyltin uusiksi. Toinen yritys meni paremmin, joskin koira oli solmussa hihnansa kanssa ja seikkaili edelleen vähän missä sattuu. Loppurata meni muuten ookoo, mutta kymppikyltillä, joka oli liikkeestä maahan, ei pikkumusta jostain syystä mennyt maahan suoraan, vaan ehti istua ensin, joten taas -10 vp väärin suoritetusta kyltistä. Liekö syynä se, että neiti on tottunut tekemään liikkeestä maahan LIIKKEESTÄ eikä niin, että ohjaaja pysähtyy viereen niinkuin rallyssa..  Tai sitten oma äänenpaino oli vaan huono, mitä en yhtään ihmettelisi. :'D

Positiivisena huomautuksena kuitenkin, että pikkumusta sieti itse häiriön varsin hyvin. Kisapaikka oli Paviljongin keskiosassa, missä näyttelyssä pidetään isot kehät, joten matto oli täynnä vanhoja kusijälkiä ja ties mitä ja lisäksi ihmisiä ja koiria ramppasi jatkuvasti katsomossa ylös alas. Tästä jatketaan treenejä eteenpäin ja ohjaaja koittaa saada jännityksensä kuriin ennen seuraavaa koitosta. Tosin ajankohta seuraaville kisoille on vielä auki, varsinkin kun lajin virallistuessa myös ilmomaksut nousevat eikä mulla ainakaan ole intoa maksella yhdestä startista yli kolmeakymppiä..

Tokotreenit ovat puolestaan menneet aivan superisti! Noutajien kenttäkoulutuksesta ollaan saatu lisää itsevarmuutta tekemiseen, kun koira mitä ilmeisimmin osaa liikkeet pientä hienosäätöä lukuunottamatta. Keskiviikkona oltiin tehokoulutuksessa, jossa aiheena oli käännökset ja askelsiirtymät ja Myrna yllätti ohjaajan tekemällä siirtymiäkin melko hienosti, vaikkei niitä olla koskaan treenattu. Viime viikolla tehtiin treeneissä kisanomainen suoritus, joskin palkkasin kyllä joka liikkeen jälkeen, ja taas pikkumusta oli niin pätevänä. Se teki jopa kokeenomaisen paikkiksen ilman ongelmia! ♥ Kyllä me kesään mennessä tokossakin taidetaan startata. 

Hupsis taas..noh, me ei startata avoimessa vielä maaliskuussa vaan sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Lapinkoira potee taas motivaation puutetta, joten koitetaan saada tekemiseen lisää intoa ennen kuin mennään taas kokeeseen.

P.S.
Mekin osallistutaan kevään kunniaksi ihanan Atlaksen blogista löytyvään arvontaan!