sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Voittoisa Hupsa!

Saanen esitellä..
Pohjois-Karjalan Seurakoirat ry:n vuoden tokokoira 2013, tokon seuramestari 2013 sekä paras ei-palveluskoirarotuinen tokokoira 2013 Ikimuiston Hups Keikkaa, kavereille vaan Hupsa!
Joskus se vaikuttaa ihan pätevältäkin ♥


Keväisiä kuulumisia









Taas on vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta, pahoitteluni! Kirjoittamisinto on nollassa suurimmaksi osaksi koulun takia, mutta myös aurinko ja keväinen sää tuovat osansa kirjoitustaukoon, onhan se nyt paljon kivempaa lenkkeillä ihanassa säässä kuin istua sisällä koneen ääressä!

Meillä eletään jänniä aikoja, sillä Meelan pitäisi poksahtaa aivan näinä päivinä ja pentuja odotetaankin kuumeisesti. Arvon neitikoira ajatteli ilmeisesti sotkea allekirjoittaneen kouluhommat kunnolla, sillä tiistaina olisi edessä niin tenttiä kuin ryhmätöiden esittelyäkin ja kouluunhan ei mennä jos pennut päättää syntyä juuri silloin. :D



Treenirintamalle kuuluu varsin hyvää. Rallytokokurssi loppui perjantaina ja nyt treenataankin ainoastaan itsenäisesti, sillä en nähnyt syytä jatkaa ryhmässä loppukevään ajan, kun saman verran saamme irti omatoimitreeneistä ja säästyypä rahatkin siinä samalla. Perjantaiset treenit olivat aivan huiput! Pikkumusta esitti parhainta osaamistaan alo-radalla ja ainoastaan yksi liike (istu, seiso, istu - joka kuuluu oikeasti voittajaluokkaan, tehtiin siis ruotsalaista alo-rataa) oli sille hirmuisen haasteellinen, sillä eihän sivulla kuulu nousta seisomaan välillä! Lopuksi tehtiin myös avo-rataa, jossa houkutus meinasi olla Myrnille liian suuri, kun toisena houkutuksena oli oma ruokapussi. :D Kunnialla selvittiin kuitenkin loppuun eikä komenteluakaan ollut läheskään yhtä paljon kuin aiemmin. Hieno pieni <3 Viimeistään syksyllä olisi tarkoitus jatkaa kisauraa, jollei suht lähelle ilmesty kisoja ennen sitä. 

Tokon puolella taas liikkeet alkaa pikkuhiljaa olla kisakuosissa. Liikkeestä seisominen on tällä hetkellä haastavin liike - pikkumusta pysähtyy kuin seinään jos itse peruutan, mutta seuruusta pysähtyminen on sille huomattavasti hankalampaa. Kyllä se yleensä pysähtyy, mutta ottaa pari askelta käskyn jälkeen ja sitähän ei sallita. Myös palkkaamattomuutta täytyy vielä harjoitella runsaasti, mutta toukokuun lopun mölleihin ollaan ainakin menossa treenaamaan ja jos hulluksi heittäydytään niin samassa kuussa kisataan virallisissakin! Tarkoituksena olisi aloittaa piakkoin kuukauden tehokuuri nimenomaan palkkaamattomuuden treenauksessa ja kisasuoritukseen valmistautumisessa, joten eiköhän me kesällä jo kisata. 


Takapään käyttö Myrnillä on kyllä tosi kivaa ja se sai ihastelua osakseen perjantain rallytreeneissäkin! On sitä kyllä harjoiteltukin, mutta kyllähän se mieltä lämmittää, kun jotain on edes osannut koiralleen opettaa. Pitäisi saada kuvattua treenejä videolle, jotta olisi jotain todisteitakin pikkumustan hienoudesta.



Hupsiksen avo-liikkeet on myös ihan jees, kun tajusin vaihtaa luoksarin stopin käskyn käsimerkistä suulliseksi. Uutta käskyä ei olla treenattu kuin muutama kerta, mutta ero pysähdyksessä on huomattava. Nouto on hyvä palautukseen asti, palautus kun on hidas kuin mikä, mutta Hupsan ollessa kyseessä se saa hieman anteeksi. Seuruu on tällä hetkellä se suurin murheenkryyni, sillä vaikka mitä tekisi, on koira sen näköinen kuin sitä olisi hakattu koko sen elämä eikä kontaktista ole puhettakaan. Näin ollen meillä ei ole kisatavoitteita, mutta saatetaan käydä kokeilemassa onneamme jossain lähikokeessa jos allekirjoittaneelle tulee jokin aivopieru. :D



Pikkumusta päätti aloittaa karvanlähdön pian sen jälkeen, kun olin ilmoittanut sen Lappeenrannan kv-näyttelyyn. Tällä hetkellä se syö ahkerasti niin Nutrolin Iho&Turkki-öljyä kuin biotiiniakin ja kovasti toivotaan, että turkki ehtii kuukaudessa kasvaa edes vähän. Saas nähdä miten käy!