perjantai 17. heinäkuuta 2015

Synttärijuhlia tokon parissa


Sunnuntaina 12.7. juhlistettiin Myrnin, tuon elämäni koiran kolmevee-synttäreitä. On niin vaikeaa uskoa, että pieni musta sähikäinen on JO kolme vuotta, vastahan se meille tuli. Kolmeen vuoteen on mahtunut paljon niin iloa kuin suruakin, mutta yhä edelleen toivon, että meidän yhteinen taipaleemme on vasta aluillaan. Onnea vielä kerran myös muille Amor'jade D-pentueen pennuille: Luca, Elle, Denise, Didi, Rhianna sekä Sulo! ♥



Meidän synttärijuhlinta tapahtui tällä kertaa oman seuran tokokokeessa, jossa kisasimme siis kolmatta kertaa avoimessa luokassa ja lisäksi olimme osana Poksin tokojoukkuetta, sillä samoissa karkeloissa kisattiin myös seuramestaruudesta. Lopputulemana taidettiin kuitenkin hävitä vastustajajoukkueelle, sillä meidän joukkue ei pahemmin tuloksilla juhlinut. :D Olin itse talkoilemassa evl-luokan ajan pisteidenlaskijana, jonka jälkeen kävin paniikkishoppailemassa seuraavan viikon Lapin-reissua varten ja hain pikkumustan kotoa mukaani.


Ennen paikkamakuuta jännitys oli ihan mieletön, sillä viime tiistain pieleen mennyt paikkis kummitteli edelleen takaraivossa. Porsaskoira Myrn ei taaskaan ollut kuulolla liikkeen alussa ja tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon, mutta ilmeisesti tuomari ei (taaskaan) kuullut toista käskyä, jonka sanoin hiljempaa, vaan rokotti ainoastaan hitaudesta. Loppujen lopuksi paikkis meni tosi hyvin, ja Myrn oli pysynyt nätisti paikoillaan, vaihtanut asentoa vain hieman. Kyllä muuten oli pitkät kolme minuuttia piilossa!

Sen pidemmittä puheitta, tässä pisteet:

Paikkis: 9, piste lähti siis alun sekoilusta.
Seuruu: 9, tosi hyvät pisteet tiukalta tuomarilta! Omaan makuun olisi voinut olla tiiviimmin mukana varsinkin käännöksissä, mutta ihan jees.
Liikkeestä maahan: 10. Tässä ei mitään huomautettavaa, hieno!
Luoksari: 7. Pysähtyi yllättävän hyvin Myrniksi, vaikka valuikin hieman.
Liikkeestä seiso: 8,5. Väisti taas ja taisi murista mulle seuruussa. :D
Nouto: 6,5. Uusi murheenkryyni, joka on treeneissäkin nyt hajoillut. Lähti kapulalle räksyttäen ihan kunnolla ja vaati kaksoiskäskyn kapulan ottamiseen. Palautus oli nätti.
Kaukot: 9. Omaan makuun olivat tosi hyvät, en sitten tiedä mistä piste lähti. Pisteenlaskija sanoi meidän suorituksen jälkeen, että oli napannut minua melkein lahkeesta jätössä. :D
Hyppy: 9. Hyvä hyppy, ehkä aavistuksen hidas istuminen.
Kokonaisvaikutus: 9 ½, jee! Tuomari kehui menoa, mutta ääntä pitäisi edelleen saada pienemmälle. :D
YHT. 170,5p, AVO1 ja sijoitus 1./3.

Tuomarina meillä oli alkuperäisestä poiketen Katja Rautiainen, jota olin etukäteen hieman pelännyt, sillä tunnetusti hän on tiukka pisteiden kanssa. Hirmuisen mukava tuomari oli kyllä ja ehdottomasti mennään uudestaan! Muutenkin fiilis oli tässä kokeessa paljon parempi kuin edellisessä, koirakin oli oma hullu itsensä ennen kehäänmenoa. :D Nyt treenaillaan uuden avoimen liikkeet kasaan, sillä pitää se viimeinen ykkönen sieltä hakea, vaikka suunnittelinkin siirtyväni suoraan voittajaan.

Kuvat ovat kesäkuun Kolin reissulta. Hienot on maisemat!


torstai 9. heinäkuuta 2015

Aina ei voi onnistua


Tiistaiaamuna herätyskello soi omasta mielestäni aivan liian aikaisin ja säätiedotuskin lupasi ikävää säätä kohteeseen. Vietyäni Lauran töihin suuntasin Mondeon nokan kohti Pieksämäkeä, kyydissä tietenkin pieni mustani. Tulevaisuuden varalle voisin kirjoittaa itselleni muistiin, että älä missään nimessä ilmoita koiraa enää tokokokeeseen noin kauas, jollei mukana ole seuraa, sillä erityisesti paluumatka oli todella puuduttava - varsinkin kun armas automme ei suostu soittamaan musiikkia lainkaan. :D

Osallistuimme Myrnin kanssa siis Suomen Noutajakoirajärjestö ry:n järjestämään tokokokeeseen, jossa tuomarina meillä toimi Piritta Pärssinen. Säätiedotus ei tosiaan ollut kovin mairitteleva ja pian koepaikalle saavuttuamme alkoikin sataa melkoisen kovasti. Meidän vuoromme oli suuren AVO-luokan toisiksi viimeisenä, joten odottelua oli ja paljon. Paikkikset käytiin kolmessa ryhmässä, me tietysti siinä viimeisessä. Myrn oli kerrankin kuulolla alussa ja meni maahan ekalla käskyllä (!) ja jäi nätisti odottamaan. Piilossa en kuitenkaan ehtinyt olla kovinkaan kauaa, kun liikkuri huuteli sheltin omistajaa takaisin... Paikkisvarma koirani oli sitten päättänyt nousta ylös, mokoma porsas. Vieressämme olleen auton omistaja, jonka kanssa juttelimme odotteluaikana niitä näitä, kertoi että pikkumusta oli alkanut haistella jotain maasta, jonka jälkeen ihana haju oli pakottanut sen nousemaan ylös. Voin kertoa, ettei fiilis lähteä yksilösuorituksiin ollut kovinkaan korkealla, kun ykköstulos oli mennyt sivu suun paikkiksen takia. Noh, tulipa kalliit treenit..

Kaiken hyvän lisäksi koepaikalla oli samaan aikaan SNJ:n kesäleiri ja samalle päivälle oli sattunut paitsi toko-, myös mejä- ja vepekokeet. Ja kuten mejää harrastavat voivat arvata, ammuttiin lähistöllä siis aika lailla, mikä ei ainakaan ollut mieltäylentävää meidän osaltamme. Onneksi Myrn ei reagoinut laukauksiin sen suuremmin, vaikka niitä kuuntelikin kehän ulkopuolella. Kehä itsessään oli kuin pahempikin kyntöpelto kaikkinen kuoppineen ja siellä sai tosissaan varoa, ettei taita nilkkaansa.. Kehiä pyöri samaan aikaan kaksi, mikä ei sinänsä haitannut, mutta osa avoimen koirakoista sai enemmän häiriötä kuin toiset, kun voittajaluokka alkoi puolisen tuntia avoimen jälkeen.

Yritin kovasti tsempata itseäni ennen yksilösuoritusta, jotta oma paska fiilis ei näkyisi koiralle. Ihmeen hyvin onnistuinkin, sillä yksilösuoritusten jälkeen fiilis oli kaikesta huolimatta tosi hyvä, vaikkei sitä ykköstä sieltä tullutkaan. Tiukkana tunnetulta tuomarilta saadut kehut lämmittivät mieltä huimasti!

Paikkamakuu: 0 (porsas)
Seuruu: 8 (pisteitä lähti ääntelystä, oli taas pikkumustalla asiaa)
Liikeestä maahan: 9,5 (ääntelystä taas)
Luoksetulo: 6 (vaaaaaaaalui ja paljon, äh)
Liikeestä seiso: 9 (teki Myrnit ja väisti vähän käskyn yhteydessä, muuten jees)
Nouto: 7,5 (ja kyllä kuului että sheltti on menossa kapulalle :D palautti ravilla, mutta muuten nätisti)
Kaukot: 9 (ekaan istumiseen kaksoiskäsky, kun jäi katsomaan liikkuria, muuten tosi hienot)
Hyppy: 8 (ääntä tuli hieman ja istuminen oli aika hidas)
Kokonaisvaikutus: 9 ½ (!!!!)
YHT. 138,5p ja kolmostulos (onpahan nyt kaikkia tuloksia yksi kappale taskussa :DDD )

Pipa tosiaan kehui meidän menoa ja sanoi että paria huonosti mennyttä liikettä ja ääntelyä lukuunottamatta tosi nättiä menoa. Ohjaajakin sai kehuja hyvästä ohjauksesta, jee. :) Kisakirjoja jaettaessa tuomarinsihteerikin mainitsi erikseen, että pikkumusta oli sihteerien suosikkeja. Kivaa, että muutkin tykkäävät!

Sunnuntaina käydään sitten kokeilemassa onnea vielä oman seuran kisoissa, mutta näillä näkymin Myrnistä ei tule TK2 Amor'jade Dark Drama Queenia, sillä en jaksaisi mennä enää uusilla säännöillä avoimeen. Katsellaan kuitenkin, josko fiilis muuttuu loppuvuotta kohti ja jäädään sunnuntain jälkeen kisatauolle treenaamaan voittajan liikkeet kuntoon. Siinä onkin tekemistä kerrakseen, hyvällä tuurilla startataan voittajassa (tai siellä uudessa avossa) ensi keväänä.