sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Gisli 5kk



Pikkusopuli täytti tänään jo 5 kk! Aika kuluu kuin siivillä, ihan kohtahan se on jo puolivuotias, Synttäreitä "juhlittiin" mätsäreissä niin eilen kuin tänäänkin, eiliseltä tuloksena pentujen PUN2 ja tänään PUN-, oltiin viimeisiä jotka tippuivat ennen sijoittamista. Kopelointi niin pöydällä kuin maassa kaipaa vielä treeniä, sillä Gisli on mustaa "isosiskoaan" selvästi pidättyväisempi ja tahtoo mielellään tutustua hetken ennen kuin lämpenee kunnolla, mikä on nopeatempoisessa kehähulinassa mahdotonta. Näyttelyseisonta ja hihnassa ravaaminen sen sijaan sujuvat kuin vanhalta konkarilta, ja pentu saikin osakseen ihailevia huokauksia erityisesti eilen.

Viiden kuukauden ikäinen Gisli osaa jo tulla sivulle lähes ilman käsiapua, joskin pieni pomppupentu tykkää singota kohti kättä siinä samalla. :D Agijutuista putki on ihan superkiva, samoin siivekkeiden välistä juokseminen, muuta ei ollakaan tehty. Ollaan treenattu myös ruutua ja pikkuriikkisen tunnarin alkua, sekä tietysti jäävien alkeita. Pikkukili on osoittautunut hurjan päteväksi lajissa kuin lajissa, mutta turhaan ei kiirehditä vaan nautitaan tästä pentuajasta. Sisäsiisti se on ollut nyt kuukauden verran, jee!

Hampaita vaihtuu edelleen tiuhaan tahtiin, kulmurit antavat edelleen odottaa irtoamistaan. Korvat on kivasti taittuneet, vaikka taite onkin suht pieni. Turakorvat pitänee kuitenkin vielä pistää pakettiin siksi aikaa, kunnes loputkin hampaat ovat vaihtuneet. Kokoa pikkusopulilla on nyt hurjat 31 cm ja 5,1 kg, pieni se kyllä on! Jännittävää nähdä, mikä sen lopullinen koko tulee olemaan. Karva vaihtuu myös hitaasti, mutta varmasti. Kaiken kaikkiaan Gisli on tähän mennessä lunastanut odotukset, ihan huippu pentu.♥ Kunhan vaan olis myös terve, sitä tässä eniten toivotaan!



tiistai 10. toukokuuta 2016

Ei mitään uutta auringon alla




Eipä ole meidän elämässä mitään suuria huikeuksia tapahtunut sitten rallytokokisojen. Ollaan lenkkeilty ahkerasti, käytiin helatorstaina "vaeltamassa" 14 km:n lenkki jossain Vaivion suunnilla ja vappuna vietettiin kivaa päivää ensin Liperissä mätsärissä ja myöhemmin mökillä auringonpaisteesta nauttien. Myrn sijoittui jopa aikuisten punaisten neljänneksi ja esiintyi huikean hienosti, Gisli kävi korkkaamassa mätsäriuransa Lauran kanssa ja sai punaisen, muttei sijoittunut. Pennun kanssa alkaakin kunnon mätsäriturnee, sillä se suhtautui tuomarisetään hieman epäillen, vaikka seisoa pönötti maassa tosi kivasti ja liikkuikin ihan jees. Muutenhan se on kyllä reipas lapsi, mutta ilmeisesti vieraat ihmiset lääppimässä yllättäen oli sellainen not-so-cool-thing.

Vapun mökkiporukka: Timi, Gisli, Hupsis, Myrn, Minttu ja Meela


Kaunis pikkumusta melkein 3v 10kk ♥

Pikkukili 4,5kk ♥

Viime lauantaina käytiin Myrnin kanssa Marianne Forsellin tokokoulutuksessa. Koska ilmoitin Myrnin parin viikon päästä pidettävään Nurmeksen tokokokeeseen, tehtiin omalla vuorollamme ensin kokeenomaisesti avoimen liikkeet ja viilattiin sitten ongelmakohtia. Suhtauduin varsin epäilevästi meidän liikkeisiin ennen suoritusta, koska aiemmin samalla viikolla Myrn oli muun muassa unohtanut miten noustaan istumaan tai miten tehdään jääviä. Pikkumusta kuitenkin yllätti ja teki kaikki liikkeet hurjan pätevästi! Ruutu oli ehdottomasti paras kaikista, ihan kympin arvoinen. Harmitti todella, kun suorituksesta ei ollut videota, sitä olisi ollut kiva fiilistellä myöhemminkin. :D Loppua kohti alkoi pärinäpurkki vähän vuotaa ja ääntä tuli, mutta Myrn suoriutui kaikesta kunnialla. Pikkuvirheitä siellä toki oli, joista osa ihan ohjaajan omia (pienet vartaloavut jäävissä esimerkiksi), mutta ei mitään katastrofaalista.

..harmi vaan että arvon pikkumusta päätti aloittaa juoksunsa TÄNÄÄN, kuukauden odotettua ajankohtaa aiemmin. Meitä ei siis nähdä Nurmeksessa ja viimeisen avoykkösen metsästys siirtyy taas eteenpäin. Että pistää ärsyttämään, mutta minkäs sille voi. 



Pikkusopuli täyttää sunnuntaina jo 5 kuukautta, apua! Hampaita tippuu tasaiseen tahtiin, mutta kulmurit antavat vielä odottaa itseään. Karvakin vaihtuu kovaa vauhtia ja piiskahäntä alkaa muuttua tuuheammaksi pikkuhiljaa. Onneksi. Pentu on saanut viettää edelleen varsin vapaata elämää, välillä ollaan treenailtu perusjuttuja ja tutustuttu siivekkeiden läpi juoksemiseen sekä putkeen. On se ihan superlapsi, joka osaa niin ihastuttaa kuin vihastuttaakin satunnaisesti. Me likes.♥

Alla olevat kuvat ovat kaikki (c) Jaana Makkonen. Käytiin eilen illalla esittelemässä Jaanalle Noljakan kuvausmestoja, ja joku taisi hieman innostua. :D


Savun paras synttärilahja: juoksuja tekevä Myrn :D