lauantai 26. joulukuuta 2015

Katseet taaksepäinNiin ne kuukaudet vaan kuluvat, ja taas on aika kääntää katseet kuluneeseen vuoteen sekä kirjata ylös tavoitteita ensi vuotta varten. Itseni osalta ensi vuosi on vielä suhteellisen avoin, sillä nykyinen työni ei jatku ainakaan ennen kevättä. Toivon kuitenkin parasta, sillä mielelläni jatkaisin samoissa merkeissä pidempäänkin!

Viime vuoden tavoitteiksi olin kirjannut seuraavaa:

Hupsis
- terveenä pysyminen
- jatketaan hassuttelutreenejä, fiiliksen mukaan mennään
- lenkkeillään paljon
- mahdollisesti rallytokokisat -> RTK1?

Hupsiksen osalta tavoitteet täyttyivät kerrankin sataprosenttisesti, kannattaa siis selvästi listata vain normiarkeen kuuluvia juttuja. Lentävä lappalainen pysyi terveenä koko vuoden, lukuun ottamatta marraskuun ontumista, joka mitä ilmeisemmin johtui venähdyksestä. Käytiin vielä joulukuun keskivaiheilla tarkistuttamassa tilannetta osteopaatilla, eikä mitään kummallisuuksia rangasta löytynyt, onneksi. Treeneissä hassuteltiin silloin tällöin, ja kävipä Hups kuusivuotissynttäreidensä kunniaksi kisaamassa oman seuran agilitymölleissäkin, sijoittuen hienosti kolmanneksi. Hupsiksen tokotreenit olivat enemmänkin tempputreenejä, mutta rallytokoa taidettiin treenata useampaankin otteeseen. Rallya kisattiin kahdesti tänä vuonna ja RTK1 pistein 96 saatiin oman seuran kisoissa elokuun lopussa, jolloin Hups jäi osa-aikaiselle eläkkeelle myös tästä lajista. Toki treenataan edelleen silloin tällöin, mutta kisakentille tuskin palataan. Lenkkeiltiin totta kai paljon, niin oman lauman kuin kavereidenkin kanssa.Myrn
- terveenä pysyminen
- ainakin yksi AVO1 ja voittajan liikkeet kuntoon (uusien sääntöjen mukaan)
- mahdollisuuksien mukaan RTK1 ja ehkä avoimen korkkaus myös rallyssa
- mejäkoe?
- parit näyttelyt turkkitilanteen mukaan
- mh-kuvaus/luonnetesti
- doboilua!

Pikkumusta pysyi terveenä myös, eivätkä sen lonkat, kuten ei mikään muukaan, ole edelleenkään vaivanneet millään tavalla. Myös Myrn kävi joulukuussa osteopaatilla, ja Jerry totesikin sen olevan niin elastinen, etteivät lihakset edes jumiudu samalla tavalla kuin monilla muilla koirilla. Kelpaa siis harrastaa edelleen! Tokon saralla oltiin loppuvuosi vähän laiskempia, koska erinäisten sattumien takia ei sitä koularia ennen uusia sääntöjä saatukaan, mutta ykköstuloksia avoimesta saatiin kuitenkin kaksi kappaletta. Voittajan liikkeet ovat suhteellisen hyvällä mallilla, kuten myös uuden avoimen liikkeet, mutta treeniä ja varmuutta kaivataan vielä ennen kokeeseen menoa. Nappasihan Myrn toki alkuvuodesta Pohjois-Karjalan Seurakoirien Vuoden tokotulokas 2014 -kisan voiton ja sijoittui Vuoden tokokoira 2014 -kisassa kolmanneksi. Shelttiyhdistyksen tokoshelttikisassa meille heltisi kuudes sija tasan kolmella alokasluokan kokeella.

Myrn kävi keväällä tekemässä täyden sadan pisteen suorituksen naapuriseuran rallykisoissa ja elokuun lopussa myös sille saatiin lisätä RTK1 nimen eteen. Avoimeen ei vielä lähdetty kisaamaan, mutta siihen tulee toivottavasti muutos alkuvuodesta. Kisakuume on ainakin kova! Mejää ei sen sijaan treenattu koko vuonna ollenkaan, ja kokeeseen mennään tuskin koskaan. Ei ainakaan vähään aikaan, sillä pikkumusta alkoi reagoida ääniin ja erityisesti laukauksiin turhan paljon luonnetestin jälkeen. Toukokuussa käytiin tosiaan luonnetestissä, josta palattiin kotiin laukausalttiiksi merkityn koiran kanssa. Pisteitä 125, koira selvisi kyllä testin läpi, mutta paineistui ihan mielettömästi. Seuraavan koiran kanssa mennään suosiolla sinne MH-kuvaukseen.

Näyttelyissä käytiin hurjat kaksi kertaa Suomenmaalla, ja yksi viikonloppu vietettiin Virossa seikkaillen. Sen suurempaa menestystä ei kehistä tullut, Virosta tuomisina ERI3 ja EH ja Suomesta kerättiin kasaan kaksi erinomaista, mutta saavutus se on sekin. Doboilua ei tullut tänäkään vuonna pahemmin harrastettua, pari kertaa jaksoin kaivaa pallon esiin. Temppuja opeteltiin sentään vähän enemmän. Käytiin myös lokakuussa suorittamassa BH-koe muutaman viikon mittaisen valmistavan kurssin innoittamana.


"....ja mistäs sitä tietää, vaikka talossa olisi kesään mennessä uusi perheenjäsenkin."

Ei tullut uutta perheenjäsentä, jollei rottalapsosia lasketa. Tähän tulee toivottavasti muutos ENSI KESÄÄN mennessä, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin pentu on talossa.Vuoden 2016 tavoitteiksi listataan:

Hupsis
- uusien temppujen opettelu
- satunnaiset hassuttelutreenit, jotta mieli pysyy virkeänä!
- jokunen vaellus tulee varmasti käytyä

Myrn
- viimeinen AVO1, voittajan korkkaus ja ainakin yksi VOI1
- evl-liikkeiden kasaamista
- RTK2 ja voittajan korkkaus, mielellään toki hyväksytyllä tuloksella
- näyttelyitä turkkitilanteen mukaan ainakin kotimaassa, toivotaan että erinomaisin tuloksin
- uusia temppuja
- vaelletaan

Omistaja voi ottaa tavoitteeksi kehittyä agilityssä niin ohjaamisen kuin oman liikkumisenkin osalta sen verran, mitä mummokoiran kanssa pystytään tekemään. Treeneihin voisi yrittää saada jotain suunnitelmallisuutta. Ja mahdollisesta pennusta yritetään saada kasvatettua yhteiskuntakelpoinen koira. Täältä tullaan 2016!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti