lauantai 31. maaliskuuta 2012

Harrastus-Hupsa

Meidän harrastaminen lähteekin nyt ihan kunnolla käyntiin (ainakin toivottavasti), sillä huomenna starttaa Noutajien toko-alkeet-kurssi ja tiistaina agilityn alkeiskurssi, jonne päästiin kuin päästiinkin mukaan! Saa nähdä mitä Hupsis on mieltä, kun on treenit neljänä päivänä viikossa :'D


Tokoiltu ollaan nyt sangen vähän, välillä jotain pientä itsenäisesti puuhailtu. Tiistaina oltiin Noutajien treeneissä viimeistä kertaa vähään aikaan, kun agility menee sen kanssa päällekkäin. Aiheena oli tällä kertaa liikkeestä jätöt ja aijaijai kun Hupsa oli taitava! Aluksi tehtiin ihan kontaktiharjoituksia ja siitä sitten siirryttiin tekemään erilaisia jättöjä. Liikkeestä istuminen oli Hupsikselle ihan uutta, kun ei sitä olla treenattu jo ihan siitä syystä, ettei mene sekaisin maahanmenon tai seisomisen kanssa, nuo kun ovat nyt ne tärkeimmät että päästäis joskus sinne aloon kisaamaan.


Minähän olin tietysti ihan paniikissa, kun ohjaaja käski meidät yksitellen muiden eteen tekemään omavalintaisen jätön. Olin ihan varma ettei Hupsis tee liikettä kunnolla, meidän valintana oli siis liikkeestä maahan. Hupsis kuitenkin yllätti taas kerran ja meni kuulemma heti käskyn kuultuaan maahan, tosin Hupsismaisen hitaasti.


Lopuksi tehtiin vielä paikkamakuuta niin, että yksi koirakko teki aina luoksetulon rivistä ja muut odottivat paikkiksessa. Hupsis oli rivin viimeisenä ja tosi hienosti pysyi paikallaan koko ajan! Palkkasin sitä harvakseltaan eikä tuo osoittanut minkäänlaista aikomusta nousemiseen. Luoksetulossa sitä alkoi kuitenkin tylsistyttää ja minun kävellessäni kauemmas herra päätti mennä takaisin maahan :D Itse luoksetulo oli kuitenkin bueno ja VAUHDIKAS!


Viime sunnuntaina meillä oli siis se kauan jännitetty agilityn hallittavuustesti. Aloitettiin luoksepäästävyydellä, jossa koiran ei tarvinnut olla perusasennossa, joten Hupsis rentona miehenä päätti vain maata maassa. Se valpastui kuitenkin heti, kun Veera tuli luokse, mutta ei kuitenkaan väistänyt vaan antoi rapsutella hienosti, vaikkakin epäluuloisen näköisenä.


Seuraavaksi tehtiin seuraamiset kiinni ja vapaana niin, että koirakot olivat isossa ympyrässä (tai no suorakaide se kyllä enemmänkin oli) ja yksitellen aloitettiin liike keskeltä, mentiin ympyrän ulkopuolelle ja kierrettiin siellä vähän matkaa ennen kuin palattiin takaisin keskelle. Hupsis seurasi irti paljon paremmin kuin kiinni, kuten yleensäkin sillä hihnaseuruuta ei olla hirveästi harjoiteltu. Vähän sitä sai olla kutsumassa ettei huomio herpaantunut, mutta muuten ei mitään ihmeitä.


Lopuksi tehtiin yhdistetty paikkamakuu 30 sek ja luoksetulo. Hupsis makasi nätisti paikoillaan koko ajan ja kerrankin tuijotti ainoastaan minua eikä pälyillyt ympäriinsä kuten yleensä. Luoksetulo on tosi vauhdikas ja sainkin olla herrasta ylpeä! Selvitettiin siis testi kirkkaasti läpi. :>


Huomenna aloitetaan aamu noutoharjoituksilla Noutajien noutokoulutuksessa ja iltapäivällä on sitten vuorossa tokokurssi, mahtaa olla lappalainen väsynyt illalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti