perjantai 13. heinäkuuta 2012

Maaninka 12.7.

(c) Laura

Eilen oli kauan pelätty tokokoe Maaningalla, tuomarina Erkki Shemeikka. Matkaan lähdettiin hyvissä ajoin, ja koukattiin mukaan vielä Emmi&Toivo, sekä Inka&Isla. Itse kentän löytäminen olikin sangen haastava homma, kun vettä tuli kaatamalla eikä kylttejä nähnyt tien varresta lainkaan. Päästiin kuitenkin ehjinä perille!

Sadekin onneksi lakkasi ennen alokasluokkaa, johon oli ilmoittautunut yhteensä 13 koiraa. Hupsis meinasi saada paniikkikohtauksen jo mikrosirun tarkistuksessa, mutta varsinainen hupi alkoi pallien katsomisessa ja luoksepäästävyydessä, herra kun ei oikein tuomarisedästä tykännyt ja olisi mieluummin poistunut takavasemmalle varsin liukkaasti. Luoksepäästävyydessä se päätti jopa vetää päänsä pannasta pois, mutta lopulta tuomari sai hampaat katsottua ja hieman rapsuteltua. 


Paikkis oli meidän osalta täydellinen, vaikka meidän vieressä olevat saksanpaimenkoirat aloittivatkin rähinän ennen liikeen alkua, ja toinen niistä piippasi melkeinpä koko paikkiksen ajan. Hupsis kuitenkin pysyi nätisti paikallaan, koko ajan jopa samassa asennossa, eli ylpeä voin olla. 

Yksilöliikkeet olivatkin sitten suurimmaksi osaksi täysi farssi, koiraa ei kiinnostanut lainkaan ja oma pieni jännitys taisi hieman vaikuttaa koiraan, vaikken omasta mielestäni pahemmin edes jännittänyt koko koetta.
Seuruut olivat hirveitä, hihnaseuruu hieman parempi kuin irti. Hupsis edisti, seilasi missä sattuu eikä hihnaseuruussa ottanut perusasentoa välissä lainkaan. Juoksuosuudet taisivat olla ainoat onnistuneet :'D Odotettavissahan tuo olikin, koska seuruukäsky vaihdettiin pari kuukautta sitten, eikä me tiiviyttä olla ehditty pahemmin treenailemaan, kun piti saada treenattua myös pidempiä matkoja ja sitä iloisuutta (jota ei kyllä eilen nähty :'D ).

Liikkeestä maahan olisi ollut täydellinen, jollei armas koirani olisi taas seuruussa seilannut minne sattuu. Meni kuitenkin heti maahan eikä edes ennakoinut perusasentoa!

Luoksari olikin sitten aivan huippu, en olisi uskonut että Hupsis tulee a) noin vauhdikkaasti luokse ja b) suoraan perusasentoon, sillä yleensä se keksii luoksarissa ties minkälaisia variaatioita lopun perusasennosta.

Liikeestä seiso oli taas yksi farssi, sillä Hups paitsi seilasi taas seuruussa, myös ennakoi seisomista jo parin metrin jälkeen, sillä liikeestä maahan oli tismalleen samasta kohdasta aloitettu. Seisoi kuitenkin hienosti heti käskystä, mutta ennakoi lopun perusasennon, kuten yleensäkin. Se ei vaan jaksa pitää ahteriaan ylhäällä tarpeeksi kauan, maan vetovoima vetää liian kovasti puoleensa :'D

Hyppy olisi ollut muuten tosi hyvä, mutta jostain syystä Hupsis ei lähtenyt heti hyppy-käskystä esteen yli vaan jäi miettimään, mitä tekisi. Meinasin jo sanoa toisen käskyn, mutta pienen miettimistauon jälkeen Hupsa hyppäsi kuitenkin hienosti yli. Se myös seisoi nätisti, mutta ennakoi perusasennon. 

Tässäpä vielä pisteet:

Luoksepäästävyys - 7

Paikalla makaaminen - 10
Seuraaminen kytkettynä - 7
Seuraaminen taluttimetta - 6
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 8,5
Luoksetulo - 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 6
Estehyppy - 7
Kokonaisvaikutelma - 7

Yht. 155p, ALO2 sijoitus 8/13


Seuraaminen siis tehotreeniin, samoin odottaminen seisoessa, ettei noita perusasentojen ennakointeja tulisi enää. Myös luoksepäästävyyttä pitäisi päästä harjoittelemaan kovasti, varsinkin miesten kanssa. Harmi kun tuttavapiirissä ei pahemmin noita miespuolisia henkilöitä ole. Kivasti kuitenkin ekaksi kokeeksi, ja vielä Hupsaksi! Videomateriaaliakin olisi saatavilla, mutta totesin että se on niin kauheaa katseltavaa, etten viitsi sitä julkaista :'D

Laumassamme on havaittavissa syrjintää. (c) Laura

Iloinen on hän! (c) Laura

3 kommenttia:

 1. Ei se kauas ykköstuloksesta jäänyt, tsemppiä jatkoon! Olethan treenannut liikkeitä myös palkaten koiran suoraan esim. siihen seisomiseen ilman perusasentoon pyyntöä? Voisi helpottaa ennakoimista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla koskaan treenattu liikkeitä niin, että olisin perusasennosta palkannut, vaan aina palkattu seisomisesta (tai mikä liike nyt kyseessä milloinkin on) ja sitten vapautus. Tuo koira on vaan niin laiskansutjakka, ettei takapuoli jaksa pysyä ilmassa kauempaa kuin herran mielestä on tarvis :'D

   Poista
  2. No sitten hyvä, se vaan on yleisin virhe tuossa kohtaa, että palkataan aina perusasennosta. Ehkä pelkkää seisomistreeniä seuraamisesta irrallaan sitten (laitetaan koira seisomaan, palkataan, kävellään pikkasen ympärillä, palkataan, taas itse liikutaan, palkataan koira jne.), tulisi sitä kestävyyttä seisomassa olemiseen ja saisi paljon harjoitusta ilman koko liikkeenä tekemistä, mikä kaavamaisuuttaa koiraa lisää.

   Poista