tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kevättä kohti

Neljä ja puoli päivää aikaa...nimittäin Rautalammin ryhmikseen! Koskapa eräs merleneiti unohdettiin ilmoittaa kyseiseen koitokseen, lähtee meidän taloudestamme näyttelypuudelin virkaa toimittamaan ainoastaan pikkumusta. Tuomarinmuutoskin meidän kohdallemme sattui, sillä shelttejä on ilmoitettu huimat 84 kpl, jonka lisäksi pentuja vielä neljä. Alkuperäinen tuomarimme olisi ollut Irina Poletaeva, mutta muutoksen jälkeen meitä arvosteleekin Päivi Eerola. Itse olen muutokseen vain tyytyväinen, sillä Eerola on arvostettu tuomari shelttipiireissä ja on mukavaa saada kyseiseltä rouvalta arvostelu, vaikkakin vain pentuluokassa.

Treenauksen parissa ei mitään kummempia ole tapahtunut, tokossa tahkotaan edelleen seuraamisen kanssa, samoin paikkis/odottaminen otetaan tarkan silmän alle heti, kunhan ilmat lämpenevät. Hallilla ollaan odottamista treenattukin, kyllähän tuo paikallaan pysyy pieniä hetkiä, mutta paikkiksessa ongelmana on tällä hetkellä se, että samantien kun alan pentua palkkaamaan, pomppaa se ylös nanosekunnissa. 

Pakko kyllä kehua Myrniä ennakkoluulottomuudesta, nimittäin neiti on varsin ihastunut metallikapulaan! Kapulan nostaminen ei tuota minkäänlaisia ongelmia, seuraavana vuorossa onkin pitämisen vahvistaminen.

Agilityssä ollaan nyt tehty hiukan pidempiä radanpätkiä ja vaihtelevasti irtoamistreenejä niin putkiin kuin hypyillekin. Eilisissä treeneissä allekirjoittanut saikin juosta lujasti, sillä Myrnin treenauksen lisäksi sain treenattavakseni kaksi kappaletta merleshelttejä. Hallilla valmiina ollut rata oli onneksi varsin hyödyllinen ja paria ongelmakohtaa lukuunottamatta suht helppokin. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui ohjaajan hitaus, sillä olin auttamattomasti myöhässä jo ensimmäisen putken jälkeen. Tätä rataa olisi kiva päästä treenaamaan myöhemminkin, tosin niin että joku osaavampi huutelisi neuvoja laidalta. :'D

Myrn teki radan alku- ja keskiosaa ja ai miten taitava pentu taas oli! Sattuneet mokat olivat ihan omiani, kun ohjasin huonosti, mutta kun keskityin erityisesti putkeen lähetyksiin, oli pentu super. Pienen hinkkaamisen jälkeen sain myös radan ensimmäiset esteet ohjattua suht mallikkaasti, kyseistä ohjauskuviota en kyllä nimeltä tiedä. :D Väliajoilla  treenattiin peruuttamista ja metskua ihan vaan sen takia, että pikkumusta pysyi hiljaisena.  Lopussa Myrn pääsi myös kokeilemaan kokonaista puomia pari kertaa ja suht varmasti se päälläkin käveli, tosin hihnan kanssa. Nyt pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni myös agin suhteen ja käydä hallilla tekemässä VAIN irtoamistreenejä ja focusta, ne on kuitenkin niin perusjuttuja jotka pitää olla kunnossa.

Ja tosiaan, pieni mustahan täytti viime viikolla jo 8 kuukautta! Tässä pakollinen seisotuskuva:


On se vaan hieno vaikka itse sanonkin ♥ Korvat sojottaa kyllä lähinnä pystyssä, mutta toivottavasti saadaan ne pelastettua heti Rautalammin jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Myrnilläkin on jo kivasti turkkia, etenkin toi häntä on mahtavan tuuhea! :) Miten teillä muuten meni ne ekat näyttelyt? En muista KC:n puoleltakaan lukeneeni niistä..

    VastaaPoista
  2. Joo toi on sellainen karvaturilas kyllä jo, et sais vaikka vähän tiputtaakin karvaansa eikä haittais yhtään :D

    Meidän eka näyttely meni vähän niin ja näin. Pentu oli aivan huikean hieno ja käyttäytyi kuin vanha tekijä, mut tuomarin mielestä sen pää oli ruma ja vähän kaikki siinä oli vialla. Suurin osa taisi kyllä olla vielä kehittymättömyyttä, kuten esim. liian lyhyt alaleuka. Tuloksena PEK2 eikä ees KPta saatu, joten kyllä harmitti. Muuten arvostelu oli kyllä kiva, vaan tosta päästä oon kyllä vähän eri mieltä. Yritän päivittää blogia tällä viikolla ja laittaa arvostelunkin tänne. :)

    VastaaPoista