torstai 11. heinäkuuta 2013

Pikkumusta matkustaa

Kivat lenkkimaastot oli meillä Abiskossa.

Miten ihana tunne onkaan, kun saa nukkua koira(t, Hups kun ei onneksi vieressä nuku koko yötä) kainalossa reilun viikon erossa olon jälkeen! Palattiin siis eilen vihdoin kotiin, Myrn etelänmatkaltaan ja me muut pohjoisesta.
Ruotsissa oli huippua, tavattiin paljon uusia kivoja ihmisiä, nähtiin hienoja koiria niin agiradoilla kuin muutenkin, katseltiin nähtävyyksiä ja erityisesti maisemia ja ajettiin montasataa kilometriä! Norja oli upea maisemineen, vaikka sääolosuhteet eivät meitä oikein hellineetkään. Kuvasaastetta voi nähdä enemmän Facebookin lisäksi Agarwaen-blogista, kunhan Laura saa sitä päivitettyä.


Napapiirikin ohitettiin matkalla.


Myrn vietti tosiaan puolitoista viikkoa isänsä sekä muun lauman jatkeena Nummelassa. Kovasti pikkumusta oli leikkinyt Olga-kääpiöpinserin kanssa, mutta ottanut myös turpiinsa pariin otteeseen vanhemmilta koirilta, jotka eivät leikki- ja lääppimisyrityksistä olleet niin innoissaan. Lisäksi neiti oli käyttänyt ääntään yksinollessaan varsin railakkaasti, vaikka kotona moisia ongelmia ei ole ollut. Liekö uusi paikka ja varsin tylsät seuralaiset olleet liikaa Myrnille, toivotaan vain ettei äänenkäyttö jatku enää kotona.


Viikonloppu Virossa oli sujunut kuulemma varsin tukahduttavassa säässä, lähemmäs kolmekymmentä astetta mahtoi viedä mehut niin koirista kuin esittäjistäkin. Kuten osa on varmasti jo Facebookin puolelta lukenutkin, ei reissusta kotiin palannut uutta junnuvaliota, joskin isi-Magnuksesta tuli C.I.B. ja Saga-seuraneidistä Viron veteraanivalio, onnea Kristinalle vielä täälläkin!
Myrnin osalta perjantai oli varsin huikea, ykkösryhmän näyttelyssä sheltit tuomaroi tanskalaistunut suomalaisrouva Tuula-Maija Tammelin, joka mitä ilmeisimmin piti pikkumustasta ja lahjoittikin neidille hienon tulosrivistön JUN ERI1 SA VSP-JUN J-SERT PN3. Arvostelu oli aivan ihana ja varsin omalaatuinen, hyvällä tavalla toki:


"1 year, lovely feminine junior. Excellent size + proportions. Handles and shows really good. Excellent frame and attitude, having hands on = feels great. Excellent condition. Moves with ease."

Lauantai ja sunnuntai eivät valitettavasti menneet yhtä hienosti, lauantaina puolalaisrouva Anna Redlicka antoi pikkumustalle sentään tuloksen ERI2 SA, mutta sunnuntain tuomari, puolalaisherra Miroslaw Redlicki ei neidistä pitänyt. Tämän herran tuomaroitavaksi joutumista olinkin jo etukäteen arkaillut, sillä kyseinen tuomari ei ollut pitänyt Myrnin trikkisiskoista aiemmin tänä kesänä kuin EHn verran. EHhan se Myrnillekin sieltä napsahti tulostaulua rumentamaan, tiedetäänpä nyt ainakin kenelle ei toista kertaa tuomaroitavaksi mennä. 

Lauantain arvostelu täytyy yrittää käydä käännättämässä töissä, sillä se on kokonaan venäjäksi ja vieläpä niin epäselvästi kirjoitettu, ettei siitä saa muuta selvää kuin että koira on harashoo :D Sunnuntain arvostelu näyttää kuitenkin jotakuinkin tältä:

"Compact, correct ?(ei saa selvää). Good profile but head yet not balanced. Prefer shorter muzzle. Good neck. Good shoulder and parallel front legs. Well developed body. High tailset. Good hind drive but front exclusion doesn't match it. White factored."

Tämä setä tykkää selvästikin mainita valkotekijäisyyden, en sitten tiedä rokottaako siitä vai ei.
Harmittaahan tuo, kun ei viimeistä junnusertiä saatu ja reissuun kuitenkin hurahti rahaa ihan kiitettävästi, mutta lokakuussa kokeillaan onneamme uudestaan. Kotimaan näyttelyistä kalenteriin on merkitty Myrnin osalta Pieksämäkin rn, Iisalmi kv sekä Joensuu kv lauantain osalta, sen jälkeen jäädään määrittelemättömälle (paitsi tuo Viro lokakuussa) näyttelytauolle ja keskitytään tokoon sekä agilityyn ja suunnitellaan luustokuvauksia. Vielä kun pikkumusta aloittaisi ne juoksunsa..


Luleå


Luleå


Gammelstad i Luleå


Narvik, Norja


Narvik ja muutama kilometri Suomeen


Narvik


Tällaisia maisemia Norjassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti