lauantai 3. marraskuuta 2012

Haastetta haasteen perään

Sekä Pipsu että Jaana päättivät ilahduttaa tylsää elämääni haastamalla minut vastaamaan yhteentoista kysymykseen! Koska olen laiska, en jaksa keksiä seuraavia kysymyksiä enkä täten haastaakaan ketään, mutta vastaillaanpa nyt niihin kysymyksiin kuitenkin.

Ensin Pipsun kysymykset:

Kun katsot viiden vuoden taakse, näätkö itsesi tässä koira-ja elämäntilanteessa?
En todellakaan, viisi vuotta sitten en varmaan edes osannut haaveilla ihan ikiomasta                               koirasta, koska olin niin sisällä heppajutuissa. Varsinkaan näin innokkaasta harrastamisesta ei ollut pientä ajatustakaan, kun perheen koirilla ei mitään lenkkeilyä kummempaa ole koskaan tehty.

 Lapsuutesi haaverotu?
Bortsu oli ainakin yks suurimmista, sit welsh corgista taisin haaveilla jossain vaiheessa myös. Nykyään ei kyllä hirveästi nappaa kumpikaan noista, vaikka corgi ihan hauska onkin.

Koiralajeista oma suosikkisi?
Varmaan pakko sanoa että agility, koska miun oma kärsivällisyys on tokossa koetuksella, enkä aina jaksaisi olla niin pikkutarkka kuin laji vaatii. :'D

Koirasi suosikki harrastuksistanne?
Hupsiksen suosikki.........no varmaan toko tällä hetkellä jollei ihan lenkkeilyä lasketa, koska nykyään sitä kiinnostaa enemmän tokoilla kuin agiliidellä. Ken tietää mistä sekin johtuu, kun aikaisemmin agi oli siitä niiiiin kivaa.

Onko sinulla jotain salaista ja "noloa" koirarotua, mitä ihailet?
Äh, ei varmaan, koska tällä hetkellä oon vahvasti sitä mieltä että sheltti tulee talossa olemaan jatkossakin. Tykkään tosi harvoista roduista, eikä niissä taida olla yhtään "noloa" 

Missä sinuun tulee panostaa koiran omistajana/kouluttajana?
Ehdottomasti kärsivällisyyteen, omat hermot on ihan liian lyhyet aina välillä. Pitäisi myös opetella palkkaamaan oikeaan aikaan ja eri tavoilla sekä opetella ottamaan kritiikkiä vastaan hieman paremmin.

Vahvuutesi koirien kanssa?
Apua, en minä tiedä tällaisia. Tällä hetkellä tuntuu ettei sellaista olekaan :D

Onko päiviä, kun sinua harmittaa ainainen touhuaminen koirien kanssa?
Ei oikeastaan kokonaisia päiviä, ennemminkin hetkiä. Onneksi ne menevät yleensä suht nopeasti ohi.

Onko teillä lajeissanne sää-tai pakkasrajoitusta? Entä arkisessa lenkkeilyssä tmv?
Arkilenkkeilyssä ei, lenkille mennään säässä kuin säässä ja vaikka ulkona olisi -30 astetta. Tokoa ei ohjattuna treenailla jos on liian kylmä, mutta itsenäisesti toki jos vaan intoa riittää. Agilityä onneksi päästään nyt treenailemaan lämmitetyssä hallissa, niin säällä ei ole väliä.

Kuinka paljon eläimet aiheuttavat sotkua ja siivottavaa asunnossa? Kuinka usein?
Hupsis järjestää päivittäin jonkinnäköistä siivottavaa, jos ihmiset on poissa kotoa ja Myrn nyt tekee vielä lätäköitä sinne tänne, mutta muuten ne on aika siistejä. Tietysti näin syksyllä siivota saa päivittäin, kun kuraa kantautuu koirien mukana joka ulkoilulta.

Haaveiletko muista eläimistä koirien lisäksi?
Fretti olisi kivaisa ja tykkäisin toki myös deguista tmv! Tällä hetkellä koirat kuitenkin riittää aivan mainiosti, ja onhan tuolla noi parisuhderotat myös.. :)


Ja sitten Jaanan:

1. Mistä keksit koiriesi nimet?
Hupsiksen nimeä en itse saanut tietenkään päättää, kun se tuli minulle aikuisena. Mietin kyllä hetken aikaa nimenvaihtoa, mutta päädyin kuitenkin pitämään nimen samana, ettei uusi nimi olisi aiheuttanut lisähämmennystä. Myrnin nimi tulee haltiakielestä, ja on itseasiassa Lauran ehdotus. Myrn tarkoittaa haltiakielessä tummaa/synkkää, ja sopii kyllä kakaralle kuin nenä päähän!

2. Mikä on koiriesi hienoin temppu?
Hupsan hienoin temppu on tällä hetkellä varmaan pyytäminen tai sit kuoleminen (joka tosin on vielä vähän vaiheessa), koska en oo jaksanu opettaa sille mitään ihmeellisyyksiä. Myrn ei vielä osaa tempuista muuta kuin kiepin, jossa se onkin varsin pätevä.

3. Suosittele koirakirjaa.
En pahemmin oo koirakirjoja lueskellut, kun nykyään on helpompi etsiä tietoa vaan netistä. Tuire Kaimion kirjoja voisin kyllä suositella!

4. Oudoin rotuhaaveesi?
Ehkä se on edelleen se welsh corgi, olishan sellainen pötkylä ihan söpö..

5. Haastavin agieste opettaa?
KEPIT! Ja tämä siis Hupsan kanssa, Myrnistä kun ei vielä osaa sanoa. Hupsalle on vaan niiiin vaikeaa tajuta, mitä kepeillä kuuluu tehdä eikä asiaa auta se, ettei alkeiskurssilla opetettu fiksua tapaa opettaa koiralle kepit niin, että niistä tulisi mahdollisimman itsenäiset.

6. Kerro ensimmäisestä koirastasi (myös lapsuuskodin koirat lasketaan).
Hirveästi muistikuvia ei meidän ensimmäisestä koirasta, tiibetinspanieli Roopesta ole, joten ehkä vaan suosiolla kerron Hupsasta. :'D Hupsis on siis pian 3-vuotias leikattu suomenlapinkoirauros ja väriltään riistaparkki. Sen lempiasioita ovat ehdottomasti syöminen sekä ulkona pitkin metsiä rällääminen. Hupsa on haastava harrastuskoira, sillä sitä ei pahemmin kiinnosta tehdä mitään, mutta pikkuhiljaa ollaan saatu yhteistyö sujumaan ihan siedettävästi.

7. Mitä olet viimeisimmäksi opettanut koiralle?
Hupsalle alettiin tänään opettamaan keppejä naksuttelemalla! Myrnille oon viimeisimmäksi opettanut kiepin.

8. Minkä rotuinen koira itse olisit?
Tottakai olisin sheltti, jos itse saisin päättää, mutta ehkä todenmukaisempi rotu olisi joku ei-niin-aktiivinen seurakoira. :'D

9. Mitä sun koirat puuhaa just nyt?
Hupsis kävelee ympäriinsä ja Myrn tuijottaa portin takaa olohuoneeseen, koska rotat on vapaana ja puppya kiukuttaa, kun se ei pääse niiden luokse.

10. Kerro joku kiva koira-aforismi.
Haha, "If you don't have a sheltie, you only have a dog."

11. Suosikkikuva koiristasi?
Hupsasta:

 Ja Myrnistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti