lauantai 17. marraskuuta 2012

Taitopentu

Tiistaina oli vihdoin ja viimein kauan odotettu ensimmäinen Noutajatoko Myrnin osalta. Aiheena tällä kertaa oli kontakti ja mukanakulkeminen, joskin viimeksimainittua tehtiin tunnin aikana minimaalisen vähän. Pentu käyttäytyi kentällä oikein mallikkaasti ja vaikka itse sanonkin, niin taisi olla koko ryhmän taitavin erityisesti kontaktiharjoituksissa, vaikka muut olivatkin vanhempia!
Paria uutta juttua, kuten luopumista, harjoiteltiin ja Myrn hoksasi jutun idean tosi nopeasti. Myöskin mukanakulkeminen sujui hienosti, vaikka pupper meinasikin eksyä seikkailemaan välillä. Hieman haastavampiakin juttuja oltaisiin kyllä voitu tehdä, mutta ehkä tuosta oli hyvä aloittaa kenttäkoulutus.


Hupsa pääsi seitsemän ryhmään treenaamaan, tosin meidän osalta kyseessä oli pikatreenit, kun Myrn jäi autoon ja pakkasta oli -3. Tehtiin ensin ihan normaali paikkis (täydellinen) ja sitten pari häiriöityä paikkista niin, että kisaavien ryhmässä lähinnä katselemassa ollut koirakko kulki maassa olevien koirien ympärillä. Hupsishan ei ollut moksiskaan, vähän vilkuili ympärilleen kun häiriökoira kiersi takaa, mutta pysyi hienosti maassa ja toisella kerralla istumassa.
Muutaman pienen seuruupätkän tein myös, ihan jees vaikka vasemmalle kääntymiset on edelleen ongelmana. Treenattiin myös seisomista, ja sitä ettei perusasentoa saa ennakoida. Lopuksi Hups teki täydellisen luoksarin stopin, hurraa!


Eilen illalla otettiin pienet olohuonetokoilut, Hupsis muistutteli mieleen noutokapulan kanssa toimimista ja opetteli erinäisiä temppuja. Aloin opettamaan herralle oikealle puolelle sivulletuloa, ja Hupsan mielestä se oli maailman vaikein asia - millään se ei meinannut sitä ymmärtää. Noudon kanssa ollaan edelleen jumissa siinä, että tuo kyllä ottaa kapulan suuhun, mutta tiputtaa sen sekunnin pidon jälkeen.

Myrniäinen oli ihan liekeissä jo siinä vaiheessa, kun Hupsis lopetti ja pentu pääsi portin takaa olohuoneeseen. Muistuteltiin kosketusalustaa, joka sujuu kivasti mutta kestoa koskemiseen pitää saada lisää ja tehtiin ihan vaan perusjuttuja: seisomista, maahanmenoa ja näitä hissinä. Sitten tutustuttiin hieman kapulaan, ja pitipä pentu sitä jo suussakin muutamaan otteeseen!
Perusasentoa hiottiin myös, käsi on vielä varsin vahvasti ohjaamassa oikeaan paikkaan, mutta pari toistoa saatiin tehtyä niin, että käsiapu oli huomattavasti pienempi. Pari miniseuruupätkää tein myös.
Lopuksi otin kaksi puolen minuutin paikkista, kun pentu alkoi käymään lievästi sanottuna kierroksilla - puolisisko Noonan tapaan kieli alkoi roikkua suusta kuin olisi suurempikin helle :'D Myrn oli paikkiksessa oikein pätevänä, eikä edes yrittänyt nousta. Taitopentu siis!


Agilityn osalta meidän treenaus alkaa kunnolla tammikuussa, sillä uudet ryhmät julkistettiin tällä viikolla! Meidän retardiryhmä treenaa maanantaisin 20.30-22, tosin Hupsis pääsee varmaan aika usein mukaan treenaamaan, kun Myrnin kanssa ei vielä hirmuisesti pysty tekemään. Onneksi on kiva ryhmä, niin ei harmita ihan niin paljon kun penturyhmää ei tullutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti