sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Koe lähestyy!

...nimittäin Hupsalla on tämän vuoden ensimmäinen tokokoe 16. helmikuuta! Tuomarina Varkauden kokeessa on Mauri Pehkonen, joten vähän jännittää mitä koira sanoo miestuomarista taas kerran..Tottakai yritetään se eka ykkönen saada, vaikka tärkeintä on et koiralla on kivaa kehässä. Siitä on sit hyvä lähteä joko hakemaan sitä TK1:stä tai treenaamaan avo-liikkeitä oikein kunnolla.

Hirmuisesti ei olla tokoa treenattu, lähinnä hiottu käännöksiä ja jäävää seisomista. Kyllähän Hups liikkeet osaa, kunhan vaan on tarpeeks motivoitunut kehässäkin tekemään kunnolla. 

Myrnin kanssa on koitettu treenata ahkerasti sivulletuloa ja hieman myös seuraamista, mutta koulun takia ei vapaa-aikaa turhan paljon jää, joten treenailut on nyt olleet aika pienimuotoisia. Toivottavasti nää koulujutut helpottais kohta, ärsyttää kun on kotiin tultuaan niin väsynyt ettei jaksa oikein mitään tehdä. :c

Agilitytreeneissä ollaan käyty joka maanantai ja useimmiten vielä vapaavuorollakin kerran viikkoon, joten pentu (ja Hups) ovat saaneet ainakin tätä lajia treenata ihan kivasti. Hupsan kanssa ollaan tehty kaikkea pientä ja pidetty homma edelleen kivana, tosin eilen tehtiin Lauran ohjauksessa rataa, joka oli ollut Salla Kantolan valmennuksessa 27.1. Sähellykseksihän se meinasi mennä, kun itse en osannut ohjauskuvioita enkä ilmeisesti mitään muutakaan, mutta Hupsa osasi irrota :'D Tuota on vaan niin vaikeaa ohjata, kun se on H I D A S ! 

Murski on tehnyt pieniä radanpätkiä, joissa on yleensä ollut putki ja pari- kolme hyppyä, ilman rimoja tietenkin. Myös välistävetoja ja takaakiertoja ollaan vähän harjoiteltu sekä kontaktia puomin alastulolla, joka on minipöydän päällä. Pennulla tuppaa vaan olemaan niin hirmuisesti vauhtia kontaktilla, että se töksähtää namialustalle ja pomppaa kontaktilta pois törmäyksen voimasta :D
Vauhtia Myrniltä kyllä löytyy ja ohjaaja meinaa olla välillä hukassa, kun on tottunut Hupsaa odottelemaan ja nyt joutuukin juoksemaan kamalan kovaa, että pysyy mukana. Kivasti Myrsk lukee jo minua, mutta paljon harjoittelua on vielä edessä ja niin tässä vaiheessa pitääkin olla. 


Ainiin, käytiinhän me Myrniäisen kanssa tosiaan mätsärissäkin tuossa 27. päivä. Vähän paha maku jäi suuhun, vaikka pentu seisoi maassa tosi nätisti, mutta tuomari oli vähän ihmeellinen ja oli omasta mielestäni turhan nopeasti koiran kimpussa pöydällä, kun en edes ehtinyt sitä siihen kunnolla asettaa. Lisäksi tuomari otti Myrniä leuasta kiinni aika lujaa, ja koska pentu on tottunut seisomaan pöydälläkin suht vapaasti, niin se ei asiasta liiemmin riemastunut. Juoksuosuudet menivät vähän pomppimiseksi, kun neidillä oli hieman liikaa virtaa :'D Tuloksena SIN-, mutta kokemusta saatiin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti