sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Rallyiltiin!

Nyt on vuoden ensimmäinen harrastustentäyteinen viikko ohitse. Torstaina oli tosiaan Poksin tokoryhmä, jossa treenataan ALO/AVO-tasolla. Tällä viikolla aiheena oli nouto sekä seuruu - ja vaatimattomasti aloitettiin sillä noudolla. Olin ihan varma, että Myrn tekee kapulan kanssa tavanomaiset temppunsa, eli mälvää ja tiputtelee kapulaa ihan miten sattuu, mutta kuinka ollakaan: pikkumusta nosteli kapulaa maasta tosi hienosti eikä pureskellut sitä lainkaan! Pitoharjoituksia täytyy edelleen tehdä hurjasti, sillä neiti ei vielä kestä mun käsiä ottamassa kapulaa, vaan tiputtaa kapulan samoin tein, mutta treeniä treeniä.


Myrn ja Lennu-nahka 11.1.2014 (c) Anni Rask

Seuruutreenit aloitettiin ihan vaan paikallaan kääntymisillä oikealle ja vasemmalle. Mulla oli taas ongelma omien jalkojen kanssa, kun en millään meinannut muistaa et kummalla jalalla sitä kannattaa kääntyä, mutta muutaman kerran jälkeen saatiin tämäkin homma sujumaan kivasti. Vasemmalle kääntymisissä pikkumusta on parantanut tekemistään huimasti, johtuen varmasti siitä, että mie itse olen oppinut kääntymään. Tämän jälkeen tehtiin myös täykkäreitä molempiin suuntiin ja lopeteltiin ottamalla ihan parin askeleen seuruuta. Lisäksi tehtiin harjoitusta, jossa koiralle sanottiin seuruukäsky, mutta itse ei liikuttu minnekään ja palkattiin vaan koiraa vaihtelevasti joko heti tai yhden/kahden sekunnin päästä käskystä. 

Perjantaina olikin sitten vuorossa odotettu rallytoko Joan hallilla! Mun suureksi harmiksi Joalle ei vielä ollutkaan tullut omia kylttejä, enkä tietenkään ollut omiani ottanut mukaan, koska luulin hallilla olevan jo kyltit, joten treenailtiin sitten vain yksittäisiä liikkeitä. Koska meillä ei varsinaisesti ole vetäjää ryhmässä, oli meininki välillä vähän hakusessa, mutta pariin kylttiin sain onneksi selvennystä muilta. Liikkeissähän meillä ei hirveesti opeteltavaa ole, lähinnä hiomista vaan, mutta radalla liikkuminen pitää saada sujuvammaksi ja mun muistettava, että sille koiralle SAA ja PITÄÄ puhua tehtäessä. Myrnin kanssa treenailtiin hirmuisesti käännöksiä, erityisesti vasemmalle. Lisäksi tehtiin pujottelua ja spiraalia sekä ihan vaan seuruuta ja muutamaan otteeseen peruuttamistakin. 
Eilen käytiin Lauran kanssa vielä illalla hallilla tekemässä pienet rallytreenit. Minä aloitin radanrakennuksen jälkeen Hupsalla, jota ei taas tekeminen ekan parin kyltin jälkeen olisi voinut vähempää kiinnostaa. Koko ajan sai olla kutsumassa sitä nimeltä ja houkuttelemassa, mutta ehkä tää tästä vielä. :D

Myrn taas teki rataa superhyvin, tosin pikkumusta oli niin liekeissä päästessään treenaamaan, että perusasennot oli ihan kuraa ja seuruussakin neiti meinasi joko edistää tai muuten seikkailla missä sattuu. Sen siitä saa, kun treenaa ensin lapikkaan ja sit vasta Myrnin. Koira kuitenkin osaa, kunhan minä itse muistan ajatella mitä teen ja vieläpä keskittyä siihen kunnolla. Myrniä kun ei voi kesken suorituksen kehua valtoimenaan toisin kuin Hupsista, koska pikkumustan mielestä se tarkoittaa sitä et NYT SAA RIEHUA JEE!Tässäpä vielä meidän eilistä menoa Lauran kuvaamana:
Kyllä me kisoista selvitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti