tiistai 27. joulukuuta 2016

Viimeisiä viedään


Vuosi alkaa olla lopuillaan, joten perinteiden mukaisesti on taas aika katsastaa miten tälle vuodelle asetetut tavoitteet täyttyivät, ja miettiä mitä ensi vuonna tehdään. 

Vanhoja kuvia nämä, mutta kun ei ole uusiakaan!


Vuodelle 2016 asetettiin tällaisia tavoitteita:

Hupsis
- uusien temppujen opettelu
- satunnaiset hassuttelutreenit, jotta mieli pysyy virkeänä!
- jokunen vaellus tulee varmasti käytyä

Hupsis on viettänyt suuren osan vuodestaan "lomailemassa" joko Lauran vanhempien luona keskustassa tai sitten mökillä. Lappalainen on ollut kohtaloonsa enemmän kuin tyytyväinen, sillä mikä olisikaan parempaa kuin saada paljon ruokaa ja rapsutuksia, varsinkin kun lenkkeilläkin saa oikein urakalla. Vapaavuoroilla se on kulkenut mukana, ja tehnyt satunnaisia rallytoko- ja agilityjuttuja, mutta sen aktiivisemmin ei olla treenailtu. Vaelluksilla Hups ei ollut tänä vuonna kertaakaan mukana, sillä sheltit ovat moisessa huomattavasti lapikasta helpompia. 
Myrn
- viimeinen AVO1, voittajan korkkaus ja ainakin yksi VOI1 - Onnistuttiin osittain, sillä TK2 käytiin nappaamassa heinäkuun lopussa. Voittajaan ei vielä uskallettu.
- evl-liikkeiden kasaamista - Oltiin tokorintamalla aika laiskoja, joten laiskasti kasattiin myöskin evl-liikkeitä
- RTK2 ja voittajan korkkaus, mielellään toki hyväksytyllä tuloksella - Voittajaan ei vielä uskallettu, vaikka sitä pitkään mietinkin. RTK2 tuli kuitenkin huhtikuussa, vieläpä luokkavoitolla!
- näyttelyitä turkkitilanteen mukaan ainakin kotimaassa, toivotaan että erinomaisin tuloksin - Näyttelyissä käytiin hurjat kaksi kertaa: maaliskuussa Nurmeksessa ja elokuussa Luumäellä. Molemmista erinomainen, Nurmeksesta vieläpä luokkasijoitus. 
- uusia temppuja - temppuja ei taidettu pahemmin opiskella muuta kuin rallytreeneissä
- vaelletaan - no tätä tehtiin sentään! Myrnin vaellukset olivat nyt tässä, sillä lonkkien nivelrikko tuskin tykkää pitkistä vaellusreissuista. Lyhyille retkille pikkumusta pääsee edelleen mukaan.
Gislille ei asetettu muita tavoitteita kuin että pennusta kasvaisi yhteiskuntakelpoinen. Siinä onnistuin suhteellisen hyvin, vaikka hihnakäytöksessä olisikin vielä parantamisen varaa. Gislillä on ollut huikea vuosi, sillä siitä on kasvanut supernätti pikkukoira, se on menestynyt näyttelyissä (pentunäyttelyn RYP2 ja ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä SERT) ja se on kuvattu luustoltaan lähes terveeksi. Selkämuutokset harmittavat, mutta onneksi elämä ei niihin kaadu. Vuodelle 2017 toivotaan seuraavaa:

Hupsis
- hassuttelutreenejä jos jaksetaan

Myrn
- RTK3, jos oikein villejä ollaan niin ehkä jopa MESHYV
- VOI1, EVL -liikkeet kuntoon
- aktivoidutaan doboilussa
- treenataan suunnitelmallisesti molempia lajeja, jotta edetäänkin joskus
- aktivoidutaan doboilussa
- tutustutaan noseworkiin
- uidaan paljon!

Gisli
- opetellaan agilityjuttuja ihan rauhassa ja katsellaan miten siitä edetään (vai edetäänkö)
- tokossa alokkaan liikkeet kuntoon
- rallytokossa alokkaan liikkeet kuntoon
- doboilua
- nosework -juttuja voisi tehdä myös
- uidaan paljon, koska siitä pikkukoira tykkää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti