torstai 15. joulukuuta 2016

Vuoden vanha pikkusopuli

Kuvasta suurkiitos Oona Pesoselle!


Tänään juhlitaan Gisliä, sillä se täyttää jo kokonaisen vuoden! Huh, että aika meneekin nopeasti. Vastahan ihastelin juuri syntyneitä pikkusoopeleita kasvattaja-Dijanan fb-seinällä, ja nyt pikkupiraija on asunut Suomessa jo kymmenen kuukautta. Vaikka lapsikoira osaakin olla kaikessa vilkkaudessaan superärsyttävä, on se silti aivan huipputapaus, enkä vaihtaisi päivääkään näistä kuukausista, mitä sen kanssa on tullut elettyä.

Kokoa Gisli ei ole kasvanut edelleenkään. Tiistaina koittaa vuoden jännitetyin päivä, kun sekä Myrn että Gisli pääsevät luustokuviin. Allekirjoittanut ei varmaan nuku hetkeäkään edellisyönä, sen verran pelottaa, vaikkei syytä pitäisi ollakaan. Tuo päivä on kuitenkin tärkeä jatkon kannalta, sillä rikkinäisellä koiralla ei agilityä harrastella - ainakaan tässä taloudessa. Gisli valittiin Sari Vähäniityn (vasta-alkajien) valmennusryhmään ensi vuodeksi, joten toivotaan, että päästään opettelemaan paljon uusia juttuja tulevissa treeneissä!

Pitäisi aktivoitua myös tokon ja rallyn treenaamisen suhteen, niin Myrnin kuin pikkukoirankin kanssa. Myrnin kanssa olen vähän suunnitellut korkkaavani rallyn voittajan helmikuun lopussa, mutta saa nyt nähdä. Gisli osaa tulla perusasentoon joten kuten, mutta se etenisi varmasti hurjaa vauhtia, jos omistaja jaksaisi opettaa sille uusia juttuja. Noh, mikään kiire ei ole, joten opetellaan sitten kunhan motivaatiota on. Suhteellisen yhteiskuntakelpoinen lapsi se onneksi jo on, joten en jaksa turhia stressailla toko- ja rallyjutuista. Viime viikonloppuna pyörähdettiin isolla kirkolla, sillä ohjelmassa oli tietenkin vuoden odotetuimmat näyttelyt Helsinki Winner ja Voittaja. Gisli oli ilmoitettu junnuihin molemmille päiville, koska pitäähän sitä aina yrittää junnutitteliä metsästää. Ei saatu sitä tänäkään vuonna, mutta onneksi pikkukoira sai sen verran hienot arvostelut, että kehtaa sitä viedä kehään edelleen. ;)

Lauantaina tuomarina toimi Maija Heinilä Norjasta.
"Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis, suloinen ilme. Oikean muotoiset korvat. Ok ryhti. Hyvä ylälinja ja lantio. Sopiva luusto kokoon nähden. Ok karvapeite ja väri. Liikkuu yhdensuuntaisesti ja rodunomaisesti." JUN ERI3

Sunnuntaita olin itse odottanut eniten, sillä halusin saada Gislille arvostelun kasvattajatuomari Päivi Eerolalta. Ja kivaa luettavaa arvostelu olikin:
"Siro juniorinarttu. Erittäin selvä sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet. Kuono-osan tulee täytelöityä. Tummat, pyöreät silmät. Kallossa vielä pyöreyttä. Hyvät korvat. Sopiva kaula. Tasapainoisesti kulmautunut. Kevyt kestävä liikunta. Hieman laineikas karva, joka ei ole parhaimmillaan. Tarvitsee paljon aikaa, kuitenkin ääriviivat hienosti kunnossa." JUN ERI

Kyllähän noista koiran tunnistaa. Gisli on vielä niin juniori, että se saa nyt kasvaa rauhassa ennen seuraavia näyttelyreissuja. Joensuun erikoisnäyttelyssä pitää pyörähtää, kun moinen täällä kerrankin järjestetään, mutta sen suurempia suunnitelmia ei ensi vuodelle ole. Katsotaan, miten lapsikoira kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti