sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Näyttelypuudeli Nurmeksessa

Myrniäinen 3,5v ♥

Tänään käytiin pyörähtämässä pikkumustan kanssa Nurmeksessa, pitkästä aikaa näyttelypuuhissa! Olin ilmoittanut sen kehään oikeastaan sen takia, että sisko-Elle sai samaiselta tuomarilta ensimmäisen sertinsä viime kesänä. Koska Myrnin vakiohandleri päätti lähteä alkoholisoitumaan juuri tänä viikonloppuna, olin jo valmistautunut esittämään sen itse ja kärsimään seuraukset (vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa seuruut), mutta onneksi kasvattaja-Maikki lupautui esittämään neidin.

Shelttejä oli Nina Jangerille ilmoitettu vaivaiset 39 kpl (!!!), joten kehään pääsyä ei tarvinnut odotella yhtä kauan kuin mihin yleensä on totuttu. Tuomari arvosteli kuitenkin pitkään ja hartaasti, joten vähän myöhässä päästiin lopulta pois. Urosten tuloksia seuratessa alkoi vähitellen hirvittää, sillä erinomaista ei pahemmin jaeltu ja sertinarvoista vielä vähemmän. Nartuissa erinomaista tulikin sitten enemmän, mutta kyllä jännitti.

Myrn esiintyi superhienosti Maikin kanssa, häntä pysyi suhteellisen alhaalla vaikka heiluikin ahkerasti. ♥ Myrn olisi myös halunnut lähteä tuomarin mukaan pariin otteeseen, varsinkin kun vinkulelua heiluteltiin ihan nenän edessä. Se oli niin iloinen koko ajan! Kuten arvasinkin, mittakeppi viuhui, mutta varsin oikean tuloksen tuomaritäti sai: 37,7 cm. Punaisen lapun noustua päivän tavoitteet olivat jo kirkkaasti saavutettuna, mutta vielä sai jännittää kilpailuluokkaa. Kuten arvasin, ei meille tänään sertiä herunut (pakko myöntää että vähän harmittaa, oltais me se ansaittu!), mutta lopullinen tulosrivi oli kuitenkin AVO ERI3, jee.

Arvostelu oli todella kivaa luettavaa:
"Koon ylärajalla oleva mittasuhteiltaan oikea 3,5v narttu. Leikkaava purenta. Tummat silmät, hyvä pään pituus. Oikeat pään linjat, hyvät korvat. Riittävä eturinta, rintakehä voisi olla pidempi ja lanneosa lyhyempi. (tämä lause taisi olla jokaisessa arvostelussa) Hyvä pitkä lantio, sopiva raajaluusto, Pitkä häntä. Kaunis  ylälinja. Liikkeessä pitää hännän riittävän hyvin. Tasapainoisesti kulmautunut, kinner voisi olla aavistuksen matalampi. Iloinen esiintyjä."


Little Gilbert 12,5 vko ♥ 25,2 cm & 3,2 kg

Gisli pieni kauhukakara pääsi torstaina treffaamaan lähes samanikäistä Nadjaa, sheltinpoikanen hänkin. Alun tutustelun jälkeen tytöillä oli tosi kivaa keskenään ja puolisentoista tuntia saatiin pellolla vierähtämään. Lauantaina suunnattiin treffaamaan Nadjan lisäksi myös tämän veljiä Intoa ja Patrikia. Gislistä olisi ollut paljon kivempi tutkailla ympäristöä ja rajut leikit hirvittivät sitä välillä, mutta intoutui sekin juoksemaan jonkin verran. Kyllä muuten huomaa kahden viikon ikäeron tässä vaiheessa pentuikää, Gisli oli selkeästi vanhempia pentuja kömpelömpi, vaikka hyvin perässä pysyikin.Perjantaina käytiin treenaamassa hallilla. Pentu leikki hienosti häiriössä, treenasi vähän näyttelyjuttuja ja kontaktia. Myrn teki ihan kivoja ruutuja ja muistutteli ohjattua noutoa mieleensä. Treenien jälkeen suunnattiin Aavarannalle ja jäälle, jossa vierähtikin mukavasti puolisentoista tuntia kuvaillen ja aurinkoisesta säästä nauttien. Tällaisia päiviä lisää kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti