maanantai 21. maaliskuuta 2016

Vuoden tokoshelttikisan kolmasEilen illalla sain kuulla iloisia uutisia: pieni musta unelmani sijoittui upeasti kolmanneksi Shetlanninlammaskoirat ry:n Vuoden Tokoshelttikilpailussa! Erityisen hienoksi tämän tekee se, että meidän viime vuoden tokotulokset ei mitenkään päätähuimaavan upeita olleet, vaikka kuitenkin kaksi ykköstulosta saatiin. Viime vuonnahan Myrn sijoittui kolmella ALO1-tuloksellaan samaisen kisan kuudenneksi, joten ehkä ensi vuonna voitetaan, jos sama nousukiito jatkuu? ;)Pentu kasvaa ja muuttuu päivä päivältä söpöstä pennunpallerosta enemmän kauhukakaraksi. Sen lempipuuhaa on käyttää hampaitaan ihan kaikkeen. Nätti se on kuin mikä, vielä ei ole rumasta jalkavaiheesta tietoakaan. Sivulletulon alkeita ollaan treenattu nyt muutama päivä ja kyllä siitä vielä tokokoira tulee! Huomaa kyllä, että maahanmenoa ollaan vahvistettu aika lailla, sillä pentu tarjoaa sitä ahkerasti vähän joka väliin. Ja hienosti tarjoaakin. Muuten meidän pentuarki on sitä samaa, lenkkeillään irti, treenaillaan välillä jotain pientä ja opetellaan käytöstapoja.

Gisli 3kk (13,5vko) ja 26,5 cm ♥
 Lauantaina käytiin Myrnin kanssa Elli Kinnusen rallytokokoulutuksessa. Saatiin hurjan hyviä vinkkejä muun muassa peruutukseen ja oikean puolen sivulletuloon ja treenattiin pyörähdystä, jota arvon pikkumusta tahtoo kovasti tarjota myös varsinaisen tehtävän jälkeen. Itselleni iski taas rallytokokipinä ja hinku treenaamaan on kova. Ehkä me päästään tän vuoden puolella oikeasti vielä sinne voittajaankin, sen verran kivasti saatiin oikean puolen perusasentoa jo vahvistettua. Minussa asuu sen verran perfektionistia, etten tahdo mennä puolivalmiilla seuruulla kisaamaan, vaan oikean puolen jutut pitää olla tarpeeksi hallussa ennen voittajassa debytoimista.

Vasemmalta: Taika. Paju, Usva, Savu, Roihu, Myrn, Minttu, Hupsis, Meela ja Gisli
Eilen käytiin Jaanan luona pelaamassa Carcassonnea (tietysti!) ja lenkkeilemässä ilta-auringossa. Pentu kulki yhdeksän aikuisen koiran seassa vaivatta mukana ja osasi jopa poseerata hetken verran ryhmäkuvaa otettaessa. Taitava lapsi!

1 kommentti: