tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hyvä treeni, parempi mieliRakvere kr 21.4. - Myrn isossa kehässä (c) Marjut Färman


 Viime viikon treenit menivät sopivasti sivu suun, kun Vironmatkaajat pääsivät erinäisten ongelmien takia kotiutumaan vasta yhdeksän maissa maanantai-iltana. Lisää matkasta voi lukea Lauran ja shelttien blogista, kerrottavaa siitä on nimittäin niin paljon, etten jaksa kaikkea tähän kirjoittaa. 
Puolet laumasta oli siis 20. ja 21.4. Viron Rakveressa kaikkien rotujen näyttelyssä. Lauantaina Myrnillä oli juniorinartuissa kaksi vastustajaa, molemmat virolaisia soopelineitejä ja vieläpä samasta pentueesta. Tuomarina oli Livija Zizevske Liettuasta. Myrn oli mitä ilmeisimmin esiintynyt kuin vanha tekijä eikä sen kummemmin hötkyillyt kehässä ja saikin esiintymisestään erinomaisen. Myös neidin kilpakumppanit oli todettu erinomaisiksi, joten kilpailuluokassa kirmasivat kaikki kolme. Tällä kertaa tuomari piti toista soopelia parempana, joten Myrnin tulos lauantailta oli JUN ERI2 SA ja vieläpä PN4. Myöskään paras narttu-kehässä pikkumustaa ei sen suuremmin ollut mikään häirinnyt, ei edes se, että esittäjä vaihtui Laurasta Katjaan. 

Lauantain arvostelu: "Good bone and format. Very nice head, very good ears, good expression. Excellent neck, good chest, very good angulation, excellent movement, coat and temperament."
Livija Zizevske, Liettua - JUN ERI2 SA PN4

(c) Marjut Färman

Katjan kanssa PN-kehässä (c) Marjut Färman


Sunnuntaina Myrn ei arvostanut näyttelypaikkaa läheskään yhtä paljon, sillä raukka oli edellisenä päivänä säikähtänyt pihalla skeittaavia nuoria kamalasti ja hermoili siis jo autosta poistuessaan. Liekö murkkuiällä jotain tekemistä tämän säikähtelyn kanssa, sillä tähän asti pikkumusta on ollut varsin reipas tilanteessa kuin tilanteessa.
Tällä kertaa juniorinarttuja oli Myrnin lisäksi kolme - lauantaisten soopelisiskosten lisäksi myös yksi trikki. Myrn oli esiintynyt tasaisen varmasti, joskin Laura oli tuomarisedän mukaan juossut aivan liian kovaa ja parivaljakko joutuikin kiertämään kehän vielä uudemman kerran - tällä kertaa kävellen. Nytkin punainen lappu heilahti niin pikkumustalle kuin myös kahdelle sen kilpasiskoista ja kilpailuluokkaa odotettiin jännittyneinä. Norjalaisherra arvosti ilmeisesti Myrnin esiintymistä, sillä neiti osoitettiin ensimmäiselle sijalle ja näin avattiin myös juniorisertitili! Pn-kehässäkin tuomari piti neidistä, sillä Myrn sijoitettiin heti valionartun jälkeen toiseksi, mahtavaa!

Ryhmäkehä meni arvatenkin läpijuoksuksi, mutta onhan se aika huikeaa, kun oma koira sellaiseenkin on päässyt.

Sunnuntain arvostelu: 
"Nice type, feminine, very typical ears, the eyes are set a little close. Correct bite, good neck, nice topline. Well angulated behind, nice body, moves well in all directions. Well prepared coat, super temperament, well handled." 
Arne Foss, Norja - JUN ERI1 SA ROP-JUN J-SERT PN2

Vironmatkaajat Myrn, Lina, Mello, Tinja ja Minttu! (c) Laura

Itsehän toki seikkailin sunnuntaina Meelan kanssa Outokummun ryhmiksessä varsin kivoin tuloksin: merleneiti oli nuorten narttujen ERI1 ja saipa se vielä SAnkin. Pn-kehää odottelimme useamman tunnin, sillä se siirrettiin alkuperäisen tuomarin arvosteltavaksi ja kehät olivat tällä ruotsalaisherralla jo muutenkin myöhässä. Laatuseurassa aika meni kuitenkin nopeasti ja oli hirmuisen kivaa nähdä pitkästä aikaa myös Myrnin kasvattajaa Maikkia sekä tietysti muita D-pentuja!

Viime viikolla treenasimme muutamana päivänä tokoa, mutta muuten viikko oli lähinnä löysäilyä. Eilen päästiin viikon tauon jälkeen vihdoin agitreeneihin ja ai että kun Myrn oli innoissaan. Laura oli kaivellut jostain kivan pienen radan, jossa pääpointtina oli leijeröinti. Myrn teki tällaista tehtävää ihkaensimmäistä kertaa, mutta eipä ole ohjaajalla valittamista - pikkumusta oli aivan mahtava ja muutamaa omaa virhettäni lukuunottamatta treenit menivät huipusti. Tehtiin juniorin kanssa myös takaakiertoja ja  välistävetoja, ja molemmat sujuivat kuin tanssi ♥ Lisäksi muistuteltiin mieleen myös pussia ja Myrn painelikin sinne hirmuisella vauhdilla, joskin Emmi oli vielä tässä vaiheessa pitelemässä toista päätä hiukan auki. 

Huomenna saatetaan pyörähtää perinteisessä vappumätsärissä, mutta lauantain suunnitelmat ovat jo varmoja - Myrn pääsee nimittäin Tohmajärven ryhmikseen kehäilemään ensimmäistä kertaa Suomen puolella junnuluokassa. Myös Minttu ja Meela on ilmoitettu, joten luultavasti paras narttu-kehässä tulee olemaan pienoinen handleriongelma :'D
Lisäksi pikkumusta on ilmoitettu uudelle Viron-matkalle heinäkuun alussa, tällä kertaa neiti tosin matkaa Kristinan ja isänsä Magnuksen mukana. Kolmessa näyttelyssä on tarkoitus pyörähtää viikonlopun aikana, joten toivottavasti takaisin tullaan yhtä junnuvaliota rikkaampana. Parivaljakko M&M on myös ilmoitettu parikehään, saa nähdä mitä siitä tulee! Juoksemaan arvon handleri ainakin joutuu, onnea vaan Kristinalle jo valmiiksi. ;)


Sunnuntaina käytiin juoksuttamassa koiria hiekkamontulla ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Vauhtia riitti (kaikilla muilla paitsi Hupsalla) ja kuvia tulikin räpsittyä sangen monta. Varsin väsyneitä koiria olivat kyllä sen jälkeen! Kaikki kuvat yllärillä (c) Laura.Monttujengi: Hups, Minttu, Meela, Myrn, Cara & Isla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti