sunnuntai 4. elokuuta 2013

ERInomainen pikkumusta









Aamulla herätyskellon soidessa ei edessä oleva matka Iisalmeen ja päivä näyttelyissä herättänyt riemunkiljahduksia, mutta pikkuhiljaa tunnelma kohosi automatkan aikana. Shelttejä oli ilmoitettu Saija Juutilaisen tuomaroitavaksi 69 kappaletta, joista narttuja oli 37. Ehdittiin paikalle juuri sopivasti ihastelemaan Miloa kehässä ja samalla päästiin huokaisemaan hieman ennen kuin oli aika puunata pikkumusta kehäkuosiin. 

Koska onnistuin taidokkaasti telomaan jalkani keskiviikkoisella lenkillä, vei Laura taas kerran Myrniäisen kehään. Onneksemme pikkumusta oli luokkansa ensimmäinen ja sai näin ollen koko kiitoradan käyttöönsä ilman hidastelevia kilpakumppaneita. Pieni epäilyksenpoikanen oli iskeytynyt allekirjoittaneen mieleen, kun tuomari ei selvästikään arvostanut kookkaampia koiria ja pelkäsinkin pahinta myös Myrnin kohdalla, vaikkei se nyt kovin suuri olekaan. Kehäsihteerin karjaistua kovaan ääneen ERINOMAINEN ja heiluteltua punaista läpyskää, oli riemunkiljahduksia pakko päästää! Minun pikkumustani oli tällä ansainnut ykkösruusukkeen käymällä vain kolmessa Suomen näyttelyssä ♥ Kaikki muu tulisi olemaan vain plussaa, sillä vuoden kotimaan tavoitteet oli nyt saavutettu. 

Koska Myrnillä oli junnunartuissa kolmetoista kilpakumppania, meni kilpailuluokan odottelussa hieman aikaa. Tuomaritäti oli kuitenkin nopea ja koitokset sen kun jatkuivat. Myrn esitteli liikkeitään välissä myös ylöspäinsuuntautuvasti, muttei tänään liikkunut aivan yhtä hienosti kuin yleensä, liekö tuo jumissa kaikesta pomppimisesta. Olin jo aivan varma, että musta tippuu joukosta kun tuomari valitsi sijoittuvia, mutta niin vain Laura käteltiin neljännelle sijalle! Kolme näyttelyä, kolme erinomaista ja vielä kolme luokkasijoitusta, vaikkei yhtään SAta vielä olekaan kotimaassa tippunut. Arvostelu oli melkoisen totutun kuuloinen, hyvä siis! 

"1v kaunislinjainen juniori. Hyväluustoinen. Olkavarret voisivat olla viistommat. Hieno pitkä rintakehä. Hyvä vahva takaosa. Kauniit käpälät. Narttumainen vielä hieman kapea pää. Hyvät korvat. Kuono saa vielä täyttyä. Kaunis niska. Kaunis karva ja värit. Vielä hieman kapeat liikkeet. Sivuliikkeessä hienosti luonnetta ja ulottuvuutta. Kaunis ylälinja."

Tästä onkin sitten hyvä jäädä näyttelytauolle, ensi viikonloppuna Myrn käy esiintymässä vielä Joensuu KV:ssä lauantaina ja lokakuussa on viimeinen Viron reissu edessä, mutta muuten jäädään odottelemaan pikkumustan kehittymistä loppuun ja keskitytään agin ja tokon saloihin oikein kunnolla. Karvansahan tuo tiputtaa pikkuhiljaa kokonaan, joten varsin hyvään saumaan tämä tauko osuukin.


Ainiin, käytiinhän me lappalaisen kanssa viime viikonloppuna tokokokeessakin, tulos vaan ei ole kovin kehuttava. ALO2 154,5p sieltä tippui, sää oli kamalan helteinen ja oman seuran kenttä paahtavan kuuma, ei varjoa missään, joten ei ihme ettei Hupsaa kiinnostanut tehdä mitään. Syyskuussa kokeillaan onneamme uudestaan taas!

Hupsis ui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti