sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Agility-Hupsis!

Yllätys sinänsä, että päivittäminen on TAAS jäänyt. Muutaman viime viikon aikana onkin ehtinyt tapahtua ties mitä, mm. Voittaja-viikonloppu! Voittajasta mukaan tarttui ohjatun noudon kapula, jolla meinasin aloittaa noudon treenaamisen, nahkapanta ja -hihna herralle sekä mukava määrä ilmaisia ruokanäytteitä. Ja tietenkin oli parasta viettää laatuaikaa laatuseurassa!


29.11. oli tokotreenit pienen tauon jälkeen, sillä edellisellä viikolla oli Noutajien syyskokous, eikä näin ollen treenejä laisinkaan. Aiheena oli luoksetulo ja kivoja harjoituksia tehtiinkin, Hupsiskaan ei pahemmin laiskotellut kuten yleensä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli hyvä, siinä ohjaaja otti koiran ja lähti sen kanssa toiseen suuntaan ja tarkoitus oli kutsua koiraa luokse silloin, kun se ei katso omistajaa. Hupsis otti jopa kontaktia ohjaajaamme ja tuli todella  vauhdikkaasti luokse, kun sitä kutsuin! Muuten tehtiin ihan perus kontaktiharjoituksia, hieman paikkamakuuta (jossa Hupsis toimi yllättävän hyvin, ottaen huomioon ettei sen kanssa ole treenattu häiriössä juuri lainkaan) ja luoksetuloa erilaisin harjoituksin.


Itsenäisyyspäivän treenien aiheena oli häiriö erilaisissa tilanteissa ja Hupsis saikin lisähäiriötä Meelasta, joka tuli meidän ryhmäämme, sillä koiria oli paikalla niin vähän. Tehtiin aika paljon toistoja kaikissa harjoituksissa, mutta hienosti Hups jaksoi keskittyä. Leluhäiriö oli meille tosin aika turhaa, koska Hupsista eivät lelut muutenkaan kiinnosta. Pujottelimme paljon ja samalla olikin hyvä harjoitella seuruuta, joka kuulemma onnistuu jo hienosti, jos minä saan vielä käteni alas :'D Lopuksi tehtiin vielä hieman paikkamakuuta ja ai että kun karvakasa oli pätevä! ♥


Tänään olikin sitten jännityksen päivä, sillä Hupsis pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan agilityä  Koirakoulu Napakan agilitypäivään. Omat odotukseni eivät olleet kovin korkealla, Hupsis kun on tunnettu siitä, että uudet asiat ovat aivan kamalia. Me olimme vuorossa ensimmäisinä ja aloitimme putkesta. Aluksi Hupsis oli sitä mieltä, ettei putkeen missään nimessä voinut mennä ja minkäänlainen houkuttelu ei meinannut auttaa. Lopulta herra kuitenkin tajusi, ettei se kamala hökötys mitään tee ja sujahti nätisti minun luokseni. Muutama toisto tätä ja siirryttiin harjoittelemaan keppejä itsenäisesti. Kepit Hupsis teki kuin vanha tekijä, mitä nyt tyypillisellä Hupsisvauhdilla (eli siis H-I-T-A-A-S-T-I) eikä meinannut kertaakaan juosta verkkoihin! Myös ilman verkkoja olleet kepit se meni suht hienosti jo ensimmäisillä yrityksillä ja namialustan idean se tajusi myös heti, vaikkei sitä olla aikaisemmin käytettykään. Taitava ♥
Seuraavana vuorossa oli A-este, joka taas alussa pelotti kamalasti. Pian Hupsis kuitenkin tajusi, että ylös voi ihan hyvin kiivetä ja parin toiston jälkeen se kipitteli ylös jo varsin vauhdikkaasti. Alastulossa olisi kuulemma saanut vähän hidastaakin jo :'D 
Puomia emme edes kokeilleet kuin hieman, niin että saimme Hupsiksen kontaktialueelle ongelmitta. Otin kuitenkin ihan tunnin lopussa puomin itsenäisesti niin, että Hupsis meni sen päästä päähän ja alkukangertelun jälkeen se jopa uskalsi kävellä ylhäälläkin. Pelottava se kuitenkin selvästi oli, mutta pääasia että saimme onnistuneen suorituksen loppuun. 
Hyppyjä tein karvaisan kanssa itsenäisesti ja koska olemme lenkeillä harjoitelleet hyppy-käskyä erinäisten asioiden, kuten puunrunkojen, kanssa niin Hupsis suoriutui esteestä mainiosti. Uskaltauduin jopa jättämään sen irti esteen eteen ja siitä ohjaamaan ylitse, ja hieno lappalainen paineli yli kuin vanha tekijä.
Ihan tunnin loppuun teimme vielä hyppy-putki-sarjan, tosin ilman rimaa. Minähän olin ihan varma, että koira vetää suoraan putken ohitse, mutta EI! Suoraan putkeen se paineli ja sai miljoona kehua perään. Voin vaan sanoa, että olen supertyytyväinen herran esitykseen! Tästä onkin hyvä suunnata alkeiskurssille, kunhan sellainen seuraavan kerran järjestetään. :)


Nyt täältä löytyy yksi kappale erittäin väsynyttä lapinkoiraa ja onnellinen omistaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti